Tiluba Webdesign / december 2008


 

Christ Wagemakers
Christ Wagemakers

Als hoofdman van het luchtbuksgilde schrijf ik graag een voorwoord in dit jubileumboek dat in het teken staat van het 75 jarig bestaan van luchtbuksvereniging “Gilde St. Willibrordus”.

75 jaar luchtbuks schieten is een gebeuren dat men terecht uniek mag noemen en zeker wanneer dit in verenigings verband plaats vind .
Toen onze oprichters in 1931 het luchtbuks gilde oprichtte stond deze tak van schietsport nog in de kinderschoenen en hebben zij er zeker niet bij stil gestaan dat wij 75 jaar na de oprichting van deze vereniging nog eens zouden terug blikken op wat er in al die tijd heeft afgespeeld .
Wat eigenlijk een tijdverdrijf moest zijn voor de zondagen groeide al snel uit naar een ware schietvereniging met een groot ledenaantal voor die tijd .
Vaak hebben wij de verhalen van de oud leden met plezier moeten aanhoren en hieruit blijkt dat zij een gezellige tijd hadden ondanks de beperkte vrije tijd die er toen was .

Mede door de inzet van de toenmalige besturen en leden die onze vereniging in de afgelopen 75 jaar rijk zijn geweest is onze vereniging intussen uitgegroeid tot een van de grootste Luchtbuksverenigingen van West Brabant.
Door de jaren heen als hoofdman heb ik kunnen concluderen dat onze vereniging nog steeds bloeit en dat er een goede sfeer is binnen de “Guld van Tiggelt” zoals wij in de volksmond van Rijsbergen worden genoemd .

Niet alleen het schieten is een belangrijk aspect binnen de vereniging maar ook de gezelligheid en het sociale contact is van groot belang om een goede vereniging in stand te houden.

Uit gesprekken die in het teken stonden van het 75 jarig bestaan van de vereniging heb ik als hoofdman kunnen opmaken dat de feestcommissie er alles aan gedaan heeft om deze jubileumviering tot een geslaagd einde te brengen.
Het doet mij als Hoofdman dan ook goed om te weten dat er binnen de vereniging altijd leden zijn waar een beroep op gedaan kan worden om op wat voor manier dan ook onze vereniging tot dienst te zijn.

Daarom ook dank ik het bestuur, de leden, de fam. Adriaensen en verder al diegene die de afgelopen 75 jaar van betekenis zijn geweest voor het bestaan van onze vereniging hartelijk voor hun inzet.
En hoop ik dat wij met z′n allen kunnen terug zien op een geslaagde jubileumviering en wens de vereniging het beste voor de toekomst.

 

Terug naar boven

Home | De Club | Activiteiten | Foto's | Jubileumboek | Gastenboek | Resultaten | Links | Contact